Transcriptie kosten

Bel 020 – 261 54 89 Bel ons

Wat zijn de kosten van transcriptie?

Transcriptie kosten

                Wat kost Transcriptie?

De transcriptie van een uur audio kost een gemiddelde typist vier tot zes uur uitwerktijd. De kans is groot dat u het zelf langzamer uitwerkt. U heeft daarom wellicht niet alleen de vraag: “wat kost jullie transcriptie service?” – maar ook: “is het uitbesteden van het transcriberen het geld waard?” De transcriptie kosten voor het transcriberen van uw audio zijn bij TranscriptieSpecialist transparant en afhankelijk van een aantal karakteristieken van uw audiobestand en uw wensen. Hieronder hebben wij de tarieven van iedere vorm van transcriptie overzichtelijk voor u op een rijtje gezet.

De hoogste kwaliteit transcriptie

Voor onderstaande tarieven mag u een transcriptie service met de hoogste kwaliteit van Nederland verwachten. Alle transcripten worden nagekeken door een tweede transcribent om te zorgen dat uw transcript zo min mogelijk fouten bevat. Daarnaast zorgt de bedrijfsvoering van TranscriptieSpecialist voor een eenduidig format in het transcriberen wanneer u meerdere audiobestanden tegelijkertijd aanlevert.

Als u vragen heeft over onze tarieven,  staat ons team graag voor u klaar om u verder te helpen! U kunt ons bellen op 020 – 261 54 89 of een bericht sturen via ons contactformulier.

Transcriptie tarieven

Basistarief uittypen audio

Het basistarief van TranscriptieSpecialist is €1,50 per minuut opname (excl. BTW). Voor dit tarief heeft u:

√ Een woordelijke transcriptie;

√ Een uitwerking van een opname met twee sprekers;

√ Een uitwerking van een opname in de Nederlandse taal

√ Het transcript in vijf werkdagen geleverd.

Bij een woordelijke transcriptie ontvangt u een transcript van uw opname waarbij hetgeen “woord-voor-woord gesproken” uitgeschreven wordt in tekstvorm. Herhalingen, stotteren en tussenwerpsels worden voor een goede leesbaarheid buiten het transcript gelaten. Lees hier meer of u een woordelijk of letterlijk transcript nodig heeft.

Tarief letterlijk uittypen audio

Bij een letterlijke transcriptie worden herhalingen en tussenwerpsels wel meegenomen. Een letterlijke uitwerking van audio is meestal noodzakelijk wanneer u de intonatie van de sprekers wenst te interpreteren. Letterlijk uittypen van een uur audio kost gemiddeld vijf tot zeven uur werk. Hierdoor komt er €0,50 per minuut opname boven op het basistarief. Het tarief voor letterlijk transcriberen is €2,10 per minuut opname (excl. BTW). In dit tarief zit:

√ Een letterlijke / verbatim transcriptie;

√ Een uitwerking van een opname met twee sprekers;

√ Een uitwerking van een opname in de Nederlandse taal;

√ Het transcript in vijf dagen geleverd.

Tarief groepsgesprekken en vergaderingen uitschrijven

Bij een groepsgesprek, focusgroep of vergadering kost het een transcribent meer tijd om de sprekers van elkaar te onderscheiden. Dit is niet alleen meer typewerk, maar dit vergt extra aandacht en moeite. Een groepsgesprek of vergadering uitschrijven kost gemiddeld vijf tot zeven uur werk. Hierdoor komt er per spreker €0,10 per minuut opname bovenop het basistarief.

√ Een woordelijke transcriptie;

√ Een uitwerking met identificatie tot en met vier sprekers. Indien er meer sprekers hoorbaar zijn is identificatie alleen mogelijk wanneer er videomateriaal aanwezig is. Wanneer dit het geval is en de wens is om te identificeren, zullen wij € 0,75 per minuut extra rekenen om vanaf vijf sprekers te identificeren.

√ Een uitwerking van een opname in de Nederlandse taal;

√ Het transcript in vijf dagen geleverd.

Spoedtranscriptie

De standaard levertijd is vijf werkdagen. Indien u het transcript sneller wenst is dit geen enkel probleem. Voor een duidelijk overzicht qua extra kosten:

√ Vijf werkdagen: € 0,00 (excl. BTW)

√ Twee werkdagen: €1,00 per minuut opname extra (excl. BTW)

√ Eén werkdag: €1,50 per minuut opname extra (excl. BTW)

Transcriptie in andere talen

U heeft een opname in een andere taal dan het Nederlands? Geen enkel probleem! TranscriptieSpecialist is een mondiale speler op het gebied van transcriberen van audio. Of het nu Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans of Portugees betreft, TranscriptieSpecialist werkt met transcribenten die de taal die u zoekt als moedertaal hebben.

√ Vlaamse transcriptie: €1,70 per minuut opname (excl. BTW)

√ Engelse transcriptie: €2,00 per minuut opname (excl. BTW)

√ Duitse transcriptie: €2,25 per minuut opname (excl. BTW)

√ Spaanse, Franse, Italiaanse en Portugese transcriptie: €2,45 per minuut opname (excl. BTW)

√ Overige talen: In overleg

Kwaliteit van de audio

De kwaliteit van uw audio heeft ook effect op de prijs. Lees hier onze tips om te zorgen dat de kwaliteit van uw opnamen in orde zijn. Een opname is over het algemeen van goede kwaliteit als deze opgenomen is in een afgesloten ruimte, niet beschadigd is, geen ruis bevat en de recorder op de juiste plaats is weggelegd. Zodra de opname is opgenomen in een rumoerige ruimte of in de buitenlucht dan is de kwaliteit al snel gemiddeld. Is de opname beschadigd, of zijn er teveel sprekers die op een verre afstand van de recorder zitten tijdens het spreken dan is de opname waarschijnlijk van slechte kwaliteit. Onze ervaring leert dat in de meeste gevallen de opname goed is. Twijfelt u zelf over de kwaliteit, neem met ons contact op via 020 – 261 54 89. De extra tarieven behorende bij iedere opname kwaliteit zijn:

√ Goede kwaliteit: € 0,00 per minuut opname extra (excl. BTW)

√ Gemiddelde kwaliteit: €0,50 per minuut opname extra (excl. BTW)

√ Slechte kwaliteit: €1,30 per minuut opname extra (excl. BTW)

Ondertiteling van uw videobestand

Heeft u een video die u graag online wilt gebruiken en wilt voorzien van ondertiteling? Of heeft u een college die u graag wilt ondertitelen? Of ‘gewoon’ een video opname die ondertitelt dient te worden? TranscriptieSpecialist heeft veel ervaring met ondertitelen en heeft de mogelijkheid om een ruime diversiteit aan extensies (zoals .SRT / .VTT) te leveren. Als u geen tanscript heeft dient er eerst een woordelijk transcript gemaakt te worden. De extra kosten (bovenop het transcriptie tarief) voor ondertitelen zijn € 5,00 per minuut opname (excl. BTW). Heeft u een videobestand in een andere taal? Geen probleem, ook dit kunnen wij leveren! Let op: Het gaat hier niet om een vertaling naar deze taal, dit betreft een extra optie, het gaat om bijvoorbeeld een Engels gesproken video met een Engelse ondertiteling. De kosten zijn dan:

√ Wenst u een vertaling van uw ondertiteling? Dan graag per e-mail/telefoon contact opnemen omtrent de mogelijkheden.

Korting op het transcriberen van uw audio

Proeftranscriptie

Bedrijven en professionals die met TranscriptieSpecialist samenwerken kiezen voor kwaliteit. TranscriptieSpecialist zorgt voor een duurzame oplossing in het uitwerken van uw audio tot een transcript. Uiteraard bieden we u de mogelijkheid onze service eerst te proberen. U kunt uw audio uploaden en wij werken graag vijf minuten voor u uit!

Op maat gemaakte offerte

Alle bovenstaande tarieven betreffen het daadwerkelijk aantal getranscribeerde minuten. We helpen u graag verder met een op maat gemaakte offerte. Wellicht heeft u namelijk opnamen in verschillende talen of wenst u sommige opnamen eerder retour in transcriptvorm dan andere. U kunt te allen tijden contact met ons opnemen, een offerte aanvragen, direct uw bestelling plaatsen of ons eerst even bellen op 020 – 251 54 89.

Wilt u een of meerdere geluidsfragmenten laten uittypen? Dan kunt u deze direct bestellen, een offerte aanvragen of contact met ons opnemen. bestel direct offerte opvragen

Wij transcriberen o.a. voor:

Transcriptie
uitwerken
afstudeeronderzoek

medische
transcriptie

transcriptie
video

transcriptie
interviews

medische
transcriptie

woordelijke
transcriptie