Transcriptie kosten

Wat zijn de kosten van transcriptie?

Transcriptie kosten
                Wat kost Transcriptie?

De transcriptie van een uur audio kost een gemiddelde typist vier tot zes uur uitwerktijd. De kans is groot dat u het zelf langzamer uitwerkt. U heeft daarom wellicht niet alleen de vraag: “wat kost jullie transcriptie service?” – maar ook: “is het uitbesteden van het transcriberen het geld waard?” De transcriptie kosten voor het transcriberen van uw audio zijn bij TranscriptieSpecialist transparant en afhankelijk van een aantal karakteristieken van uw audiobestand en uw wensen. Hieronder hebben wij de tarieven van iedere vorm van transcriptie overzichtelijk voor u op een rijtje gezet.


Transcriptie tarieven

Basistarief uittypen audio

Het basistarief van TranscriptieSpecialist is €1,60 per minuut opname (excl. BTW). Voor dit tarief heeft u:

√ Een woordelijke transcriptie;

√ Een uitwerking van een opname met twee sprekers;

√ Een uitwerking van een opname in de Nederlandse taal

√ Het transcript in vijf werkdagen geleverd.

Bij een woordelijke transcriptie ontvangt u een transcript van uw opname waarbij hetgeen “woord-voor-woord gesproken” uitgeschreven wordt in tekstvorm. Herhalingen, stotteren en tussenwerpsels worden voor een goede leesbaarheid buiten het transcript gelaten. Lees hier meer of u een woordelijk of letterlijk transcript nodig heeft.

Tarief letterlijk uittypen audio

Bij een letterlijke transcriptie worden herhalingen en tussenwerpsels wel meegenomen. Een letterlijke uitwerking van audio is meestal noodzakelijk wanneer u de intonatie van de sprekers wenst te interpreteren. Letterlijk uittypen van een uur audio kost gemiddeld vijf tot zeven uur werk. Hierdoor komt er €0,80 per minuut opname boven op het basistarief. Het tarief voor letterlijk transcriberen is €2,40 per minuut opname (excl. BTW). In dit tarief zit:

√ Een letterlijke / verbatim transcriptie;

√ Een uitwerking van een opname met twee sprekers;

√ Een uitwerking van een opname in de Nederlandse taal;

√ Het transcript in vijf dagen geleverd.

Tarief groepsgesprekken en vergaderingen uitschrijven

Bij een groepsgesprek, focusgroep of vergadering kost het een transcribent meer tijd om de sprekers van elkaar te onderscheiden. Dit is niet alleen meer typewerk, maar dit vergt extra aandacht en moeite. Een groepsgesprek of vergadering uitschrijven kost gemiddeld vijf tot zeven uur werk. Hierdoor komt er per spreker €0,10 per minuut opname bovenop het basistarief.

√ Een woordelijke transcriptie;

√ Een uitwerking van een opname in de Nederlandse taal;

√ Het transcript in vijf dagen geleverd.

Spoedtranscriptie

De standaard levertijd is vijf werkdagen. Indien u het transcript sneller wenst is dit geen enkel probleem. Voor een duidelijk overzicht qua extra kosten:

√ Vijf werkdagen: € 0,00 (excl. BTW)

√ Eén werkdag: €1,75 per minuut opname extra (excl. BTW)

Transcriptie in andere talen

U heeft een opname in een andere taal dan het Nederlands? Geen enkel probleem! TranscriptieSpecialist is een mondiale speler op het gebied van transcriberen van audio. Of het nu Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans of Portugees betreft, TranscriptieSpecialist werkt met transcribenten die de taal die u zoekt als moedertaal hebben.

√ Vlaamse transcriptie: v.a. €2,00 per minuut opname (excl. BTW)

√ Engelse transcriptie: v.a. €2,00 per minuut opname (excl. BTW)

√ Duitse, Spaanse, Franse, Italiaanse en Portugese transcriptie: v.a. €2,60 per minuut opname (excl. BTW)

√ Overige talen: In overleg

Kwaliteit van de audio

De kwaliteit van uw audio heeft ook effect op de prijs. Lees hier onze tips om te zorgen dat de kwaliteit van uw opnamen in orde zijn. Een opname is over het algemeen van goede kwaliteit als deze opgenomen is in een afgesloten ruimte, niet beschadigd is, geen ruis bevat en de recorder op de juiste plaats is weggelegd. Zodra de opname is opgenomen in een rumoerige ruimte of in de buitenlucht dan is de kwaliteit al snel gemiddeld. Is de opname beschadigd, of zijn er teveel sprekers die op een verre afstand van de recorder zitten tijdens het spreken dan is de opname waarschijnlijk van slechte kwaliteit. Onze ervaring leert dat in de meeste gevallen de opname goed is. De extra tarieven behorende bij iedere opname kwaliteit zijn:

√ Goede kwaliteit: € 0,00 per minuut opname extra (excl. BTW)

√ Gemiddelde kwaliteit: € 0,75 per minuut opname extra (excl. BTW)

√ Slechte kwaliteit: €1,50 per minuut opname extra (excl. BTW)

Ondertiteling van uw videobestand

Heeft u een video die u graag online wilt gebruiken en wilt voorzien van ondertiteling? Of heeft u een college die u graag wilt ondertitelen? Of ‘gewoon’ een video opname die ondertitelt dient te worden? TranscriptieSpecialist heeft veel ervaring met ondertitelen. De kosten voor ondertitelen zijn € 8,00 per minuut opname (excl. BTW). Heeft u een videobestand in een andere taal? Geen probleem, ook dit kunnen wij leveren!