Onze werkwijze

Wat is een transcriptie?

Een transcriptie is de uitwerking van een geluidsopname tot een tekstbestand. Dit kan bijvoorbeeld een vergadering, interview of dictaat zijn.

hoewerkthet1Aanleveren van geluidsbestanden

U kunt uw geluidsbestand in elk gewenst format aanleveren. Het meest praktische manier is om uw bestanden via onze beveiligde, digitale uploadlink te versturen. Indien u uw bestanden echter liever fysiek aanlevert via bijvoorbeeld USB, Cd-rom of externe harde schijven, dan is dit in overleg zeker mogelijk. Nadat de uitwerkingen zijn voltooid worden de audiofragmenten geblokkeerd en uit ons systeem verwijderd.

Transcriberen

Wanneer u ervoor kiest uw transcriptie door TranscriptieSpecialist te laten uitwerken, sturen wij u een beveiligde link waarmee u uw opnames veilig naar ons kunt toesturen. Wanneer wij uw opname hebben ontvangen, selecteren wij een geschikte transcribent die aan de slag gaat met het uitwerken van uw opname. Binnen vijf werkdagen, of de tijd die met u is overlegd, sturen wij u de transcriptie van uw geluidsdocument digitaal retour.

Letterlijke of woordelijke transcripties

Wij kunnen uw transcriptie woordelijk of letterlijk uitwerken. Bij een letterlijke transcriptie, deze zijn vaak vereist bij academisch onderzoek en juridische documenten, wordt een transcriptie letterlijk getranscribeerd, inclusief alle stopwoorden, haperingen en herhalingen. Bij een woordelijke transcriptie wordt het transcript zonder de inhoud te wijzigen, leesbaarder gemaakt door bijvoorbeeld stopwoorden, interrupties (“wil er iemand nog koffie”) en versprekingen te herschrijven en er grammaticaal correcte zinnen van te maken.

Transcripties op maat

Bij TranscriptieSpecialist bepaalt u zelf hoe uw transcriptie eruit komt te zien. Zo kunnen wij uw transcriptie bijvoorbeeld uitwerken in een door u aangeleverd interviewschema of in een door u gekozen lay-out. Ook kunt u kiezen voor het gebruik van tijdsnoteringen. Hierbij geven wij de opnametijd aan in het door u gewenste tijdframe, dit kan per seconde of per een bepaald aantal minuten zijn. Het aanleveren van een transcript met tijdsnotaties kan geschikt gemaakt worden voor gebruik als ondertiteling. Wij zijn bekend met gangbare formaten zoals SubRip (.srt extensie).

Vragen of opmerkingen?

Voor al uw vragen of opmerkingen zijn wij te bereiken via 020 – 261 54 89. Of u kunt een e-mail sturen naar info@transcriptie.com.


Wilt u een of meerdere geluidsfragmenten laten uittypen? Dan kunt u deze direct bestellen via onderstaande button.

Heeft u een offerte nodig of andere vragen? Vul ons contactformulier in via deze link en wij nemen z.s.m. contact met u op.

bestel direct

Wij transcriberen o.a. voor:

Transcriptie
uitwerken
afstudeeronderzoek

medische
transcriptie

transcriptie
video

transcriptie
interviews

medische
transcriptie

woordelijke
transcriptie